Het Encounter jongerenweekend

Het weekend is een ervaringsweekend dat door en voor twintigers wordt gemaakt. Het weekend gaat over jou: over hoe jij in elkaar zit en hoe jij in het leven staat.

Het weekend bestaat uit een aantal presentaties die door het team gegeven worden over verschillende thema’s. Een presentatie bestaat uit een inleiding op het thema en vervolgens persoonlijke verhalen van de twintigers uit het team. Zij vertellen hoe zij het thema dat in die presentatie centraal staat in hun eigen leven tegenkomen. Na de presentatie krijg je als deelnemer vragen mee die je uitnodigen om kijken hoe dit thema voorkomt in jouw leven. Je krijgt dan tijd om hier zelf over te schrijven. Na het schrijven over de vraag kom je samen in een klein groepje waarin drie a vier jongeren zitten. In dat groepje is er de gelegenheid om uit te wisselen hoe jullie het thema tegenkomen komen in jullie leven. De thema’s die aan bod komen zijn onder andere:

  • Hoe ben ik geworden wie ik nu ben?P1010908
  • Hoe ga ik om met mijn gevoelens
  • Hoe sta ik in relatie tot anderen?
  • Wat vind ik belangrijk in het leven?
  • Wat heb ik nodig om gelukkig te zijn?

Door een combinatie van luisteren, schrijven en praten over belangrijke levensthema’s heb je aan het einde van het weekend een blauwdruk gemaakt van wie je bent en wat je wilt in je persoonlijke en professionele leven.

Op het jongerenweekend zijn acht tot vijftien deelnemers, daarnaast is er een team die het weekend heeft voorbereid en het weekend begeleidt. Dit team bestaat uit een aantal twintigers en een echtpaar. De organisatie Encounter heeft haar wortels in de katholieke traditie en laat zich daar nog steeds door inspireren. Dat betekent niet dat je gelovig moet zijn om deel te nemen of dat dit een grote rol speelt tijdens het weekend. Het weekend staat open voor iedere twintiger met welke levensvisie dan ook. Het weekend is niet bedoeld om je van een christelijk visie te overtuigen. Het gaat dit weekend juist om jouw eigen leven. We vinden het belangrijk om iedereen daarin vrij te laten.

april 024 P1030568